BAHAN-BAHAN :
- 500gm ketam nipah - dibersihkan
- 50gm cili padi - dipotong kecil
- 100gm cili merah (dikisar)
- 100gm bawang besar (dikisar)
- 1 sudu makan sos cili
- 1 sudu makan sos tomato
- 1 sudu makan sos tiram
- 1/2 sudu teh kicap masin
- garam dan gula secukup rasa
- Tumis campuran cili merah dan bawang sehingga garing.
- Masukkan pula sos cili, sos tomato, sos tiram dan sedikit air, kacau sehingge sebati.
- Selepas itu, msukkan ketam, cili padi, kicap masin, garam dan gula secukupnye.
- Gaul hingge bahan rata kemudian hidangkan..
- SIAP..!! HEHEHE
That's all for today..Jumpe cheF aniz di lain hari oke..?? ^_^ t8 caRe..Salam..
No comments:
Post a Comment