- 100gm daging
- 1/2 biji lada benggala (ikut citarasa anda) (dipotong kecil)
- 1/2 biji bawang besar (dipotong kecil)
- 2 biji cili merah (dipotong kecil)
- 50gm daun bawang
- 1/2 sudu teh sos lada hitam
- 1/2 sudu makan sos tiram
- garam secukup rasa
- tumis bawang besar dan cili merah hingga garing.
- selepas itu, masakkan daging bersama sos lada hitam, sos tiram dan air sehingge mendidih.
- masukkan lada benggala, garam dan kicap masin secukup rasa.
- kacau sehingge sebati da biarkan daging sehingge empuk.
- sedie dihidangkan.
p/s: daging masak lada hitam ni kalau pekene dengan nasi putih panas..memeng ummphh..!! perghhh..!! meleleh...^_^
See you next time dear..(^_~)
No comments:
Post a Comment